open-navfaktor-logo
search
Nepoželjan na skokovima
Stanivuković danas ipak stigao u Mostar, posjetio crkvu Svete Trojice
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je ipak u Mostaru. Kako je najavljeno iz Fondacije Muzej Žitomislić, banjalučki gradonačelnik će posjetiti manastir Žitomislić, a prije toga obišao je Sabornu crkvu Svete Trojice.
25.07.2021. u 11:48
get url
text

Stanivuković je danas trebao prisustvovati i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, ali je Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu "Mostari" poziv povukao zbog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

VEZANI TEKST - Mostarci otkazali pozivnicu Stanivukoviću za skokove sa Starog mosta

- Poštovani gradonačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455. tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. srpnja skokom bez aplauza "Mostari" obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo sol na otvorenu ranu - napisao je Klub Skakača u vodu "Mostari" na Facebooku.

Nakon povlačenja pozivnice Stanivuković je odgovorio Organizacijskom odboru Kluba Skakača kako je njegov stav po tim pitanjima bio poznat i ranije.

- Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat - kazao je između ostaloga u odgovoru Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.