open-navfaktor-logo
search
Tenzije
Stanivuković: Dodik mi je u restoranu psovao majku, snimak ću pustiti danas
Kad mi je Dodik to dobacivao i kad sam mu prišao, bio je kao mali miš. Kad se upale kamere, onda ušuti, rekao je Stanivuković
24.12.2019. u 13:09
get url
text

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković kazao je danas da mu je sinoć u skupštinskom restoranu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik psovao majku. Tvrdi da se to dogodilo nakon što ga je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač udario tokom zasjedanja NSRS-a. Tvrdi i da ima snimak i da će ga pustiti danas u 17 sati.

- Moji saradnici uvijek budu u restoranu i spremni su. Psovao mi je majku i rekao: "Dođi malo ovamo", kao i da će mi reći sve kad budemo nasamo. Povukao se kad je vidio kamere - kazao je danas Stanivuković. 

Upitan da li osjeća strah nakon sinoćnjeg sukoba sa Lukačem, istakao je:

- Racionalno je da osjećamo strah jer se radi o čovjeku koji ima policiju i vojsku. Ali sam čovjek koji ima bunt i revolt i stati neću. Kad mi je Dodik to dobacivao i kad sam mu prišao, bio je kao mali miš. Kad se upale kamere, onda ušuti. Sa Dodikom sam ostao dostojanstven - rekao je Stanivuković, te se zahvalio stranačkoj kolegici Jeleni Trivić koja je sinoć stala u njegovu odbranu.

Rekao je i da je išao sinoć u Hitnu pomoć da evidentiraju povrede, kao i da će prijaviti Lukača. 

- Lukač i ja ćemo da se borimo i kroz sud i tužilaštva. Ovo više nema smisla. Gnusna je laž da se bojao da nešto držim u ruci i da me zato udario. To nije čovjek za ministarstvo, nego da živi u divljini, to nije pripitomljen čovjek - izjavio je Stanivuković. 

Istakao je da se ne boji i da se borba nastavlja. 

- Organizovat ćemo protest u 18 sati u četvrtak u parku Mladen Stojanović. Ne smijemo da stanemo. Ako pređemo preko udaraca, počet će pucati. Danas podnosim zahtjev za skup i pozivam sve da dođu zbog sebe. Bit će to mirni i dostojanstveni skup - istakao je Stanivuković.

Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a, rekao je da sve ide u ludilo, anarhiju, a da bi se to zaustavilo, iza opozicije mora stati narod.

- Nadam se da narod prepoznaje našu spartansku borbu i iskrenost. Mi samo tražimo normalno društvo. Ako narod ustane i kaže dosta je nasilja, pljačke... Samo stanite uz nas jer kad god su vidjeli da je narod ustao, oni su se povukli - dodao je Vukanović.

Jelena Trivić je rekla da nema opravdanja za sinoćnje nasilje u NSRS-u.

- Ko god to opravdava ili ne osuđuje, saučesnik je. Ostavka je najmanje što Lukač može uraditi, a ima i onih koji bi mogli da ga smijene - dodala je Trivić.

Navela je i da postoji jasan snimak na kojem se vidi kako ona hvata njegovu ruku u trenutku dok udara Stanivukovića. 

- Nije mi se izvinio niti to očekujem. Jedino izvinjenje narodu bi bilo da podnese ostavku - rekla je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.