Stanje na putevima: Savjetuje se opreznija vožnja

Objavljeno: 22.10.17 u 08:22

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje.

FOTO: ARHIV
FOTO: ARHIV

Upozorava se na učestale sitnije odrone i savjetuje se opreznija vožnja, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta - Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokaliteti: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalni putevi: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije.