open-navfaktor-logo
search
Prijateljske utakmice
Starčević objavio spisak: Pozivi za devet igrača iz banjalučkih klubova
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će u junu u Hrvatskoj odigrati tri prijateljske utakmice. 
28.05.2021. u 16:20
get url
text

Izabranici Slobodana Starčevića će u Lučkom 4. juna odigrati meč sa Maltom, dok će se 7. i 11. juna u Velikoj Gorici sastati sa Katarom.

Selektor Starčević je za ove susrete pozvao sljedeće igrače:

Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Azur Aljkanović (Zvijezda Gradačac), Jovan Pavlović (Krupa), Đorđe Milojević (Borac), Saša Marjanović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Adrijan Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jasmin Osmić (Sloboda), Denis Kovačević (SV Kapfenberg, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Luka Malić (Željezničar ST Banja Luka), Marko Kujundžić (Borac), Amar Tahrić (Borac), Igor Savić (GOŠK), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Hamza Gasal (Željezničar), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Milan Savić (Čukarički), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia, Italija), Elvis Mehanović (Borac).

Najviše igrača sa popisa dolazi iz banjalučkih klubova. Šest igrača Borca dobilo je poziv, dvojica dolaze iz ST Željezničar Banja Luka, a jedan iz Krupe.

VEZANI TEKST - Starčević ostaje selektor Zmajića, u stručnom štabu sinovi članova Izvršnog odbora FSBiH

- U ime stručnog štaba želim da se zahvalim FSBiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem što su nam ukazali povjerenje i što ću nastaviti da vodim U-21 reprezentaciju. Što se tiče predstojećih utakmica, prije svega nismo zadovoljni početkom kvalifikacija i želimo da probamo što više igrača kako bismo stekli bolji uvid na koga možemo da računamo. Cilj nam je da vratimo onu igru sa kraja prošlih kvalifikacija kad smo imali nekoliko odličnih nastupa -  kaže Slobodan Starčević i nastavlja:

- Za ove susrete smo pozvali dosta novih igrača i imat će priliku da se nametnu. Drago nam je što su mladi reprezentativci Jusuf Gazibegović i Andrej Đokanović dobili poziv u A tim. To je veliko priznanje za njihov rad. Osim njih nećemo moći da računamo na povrijeđene Ajdina Hasića i Amara Dedića.

Igrači će se okupiti 31. maja u Trening- centru FSBiH u Zenici, a 3. juna putuju u Hrvatsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.