Visoka je samo 134 centimetara, ali tek je u dvadesetim godinama života primijetila da nešto stvarno nije u redu, prenosi The Sun.

– Kada su mi kosa i zubi počeli opadati, ljekari su se zabrinuli – ispričala je.

Međutim, tek kada je njen brat Chad razmišljao o stvaranju porodice sa svojom partnericom te napravio genetsko testiranje kako bi vidio ima li genetske bolesti koje može prenijeti svojoj djeci – saznali su istinu.

Cijela porodica poslala je uzorke svog DNK na testiranje, a test je pokazao da Tiffany i Chad imaju rijetki sindrom Hutchinson-Gilford, odnosno progeriju.

Progerija je jedna od najrjeđih bolesti na svijetu, a prouzrokovana je neispravnim genom s majčine strane.

Samo 179 ljudi na svijetu ima ovu bolest i ona im je uglavnom dijagnosticirana s dvije godine, a njihov životni vijek je 15 godina.

Tiffany je itekako nadmašila očekivani životni vijek, a iako je najstarija osoba koja živi s progerijom, ujedno je i najstarija preživjela u historiji.

No, 2012. godine izgubila je Chada kada je imao 39 godina. Ipak, njen brat nadahnuo ju je da živi punim plućima jer "ima sreće što je još uvijek na ovom svijetu".

Tiffany kaže da je ona medicinsko čudo:

– Starim mnogo brže od svih ostalih i, da budem iskrena, nisam sigurna zašto sam toliko dugo živjela i nadživjela druge ljude s progerijom – navodi Tiffany.

Kaže da joj je pomogla dobra briga o zdravlju i joga, dodajući kako redovno vozi bicikl i pokušava ostati aktivna.

Na sreću, ne pati od nikakvih kardiovaskularnih ni koštanih problema kao drugi oboljeli. Međutim, ima mnoštvo drugih karakteristika progerije, poput klasičnog uskog lica, manju donju čeljust, kljunasti nos i visok glas.

Također, stari puno brže te ima preuranjene bore.

Zbog izgleda često dobija i negativne komentare od drugih, dok neki komentiraju njenu visinu i izgled, drugi je zamjenjuju s djetetom.