navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jednostavan trik

Stari osušeni hljeb može postati ponovo ukusan i hrskav

Postoji jednostavno rješenje da osušeni stari hljeb napravite hrskavim i ukusnim

Objavljeno: 02.10.2018. u 13:12
get url
text

Hljeb koji vam je ostao od jučer ili prije nekoliko dana ne trebate bacati. Postoji vrlo jednostavno rješenje da ga osvježite i ponovo napravite hrskavim i ukusnim.

Reader's Digest pojašnjava postupak:

1. Namočite hljeb

Hljeb stavite ispod kuhinjske slavine. Uključite vodu tako da lagano teče, nije bitno je li hladna ili topla voda. Cilj je navlažiti koru, a da se unutrašnjost što manje namoči.

2. Ispecite hljeb

Zagrijte pećnicu na 150 stepeni i stavite namočenu štrucu hljeba direktno na rešetku. Nakon pet minuta štrucu treba lagano stisnuti.

Cilj je dobiti hljeb sa hrskavom koricom koji daje malo otpora pri stiskanju. Treba ga peći do 15 minuta, zavisno od veličine štruce i toga koliko je vode prilikom namakanja unutrašnjost upila.

3. Uživajte u finom toplom hljebu

Nakon ovog jednostavnog i kratkog postupka, hljeb je topao i hrskav.