open-navfaktor-logo
search
Drama u Prijedoru
Štićenik Doma za invalidna lica nožem izbo drugu dvojicu
Motivi ovog incidenta još nisu poznati, a nezvanično se moglo čuti da se trojica štićenika prethodno nisu svađala
23.10.2018. u 11:53
get url
text

Dvadesetjednogodišnji Miroslav G. iz Prijedora, kako nezvanično saznajemo, štićenik javne ustanove Dom za osobe sa invaliditetom u tom gradu, uhapšen je sinoć, nakon što je nožem napao i povrijedio dvojicu muškaraca, također štićenika te ustanove.

Incident se dogodio oko 18.30 sati u jednoj od soba, gdje je mladić nožem nasrnuo na 63-godišnjaka, kojeg je izbo u stomak i 30-godišnjaka, kojem je nanio povrede po nogama.

- Povrijeđenim licima medicinska pomoć ukazana je u Općoj bolnici u Prijedoru gdje je tom prilikom utvrđeno da je šezdesettrogodišnje lice zadobilo povrede opasne po život. Oba lica zadržana su na daljem liječenju u navedenoj zdravstvenoj ustanovi - saopćila je danas Vesna Pačariz, glasnogovornica PU Prijedor.

Stariji muškarac je odmah po prijemu u bolnicu operisan i trenutno je van životne opasnosti.

Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, zajedno sa policajcima PU Prijedor.

Motivi ovog incidenta još nisu poznati, a nezvanično se moglo čuti da se trojica štićenika prethodno nisu svađala.

Policija istražuje i kako je 21-godišnjak uspio doći do noža, s obzirom na to da je štićenicima zabranjeno posjedovanje bilo kakvog opasnog oruđa.

- Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, uz izvještaj za počinjeno krivično djelo ubistvo u pokušaju, osumnjičeno lice bit će predato u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor - navedeno je u saopćenju PU Prijedor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.