open-navfaktor-logo
search
Mladi stoper
Stigla potvrda iz Željezničara: Vedran Vrhovac dobio poziv u A reprezentaciju BiH
Fudbaler Željezničara Vedran Vrhovac dobio je poziv selektora Ivayla Peteva za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.
06.12.2021. u 18:20
get url
text

Fudbalski klub Željezničar putem društvenih mreža je potvrdio poziv koji je Petev uputio stoperu.

- Vedran Vrhovac je dobio poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Selektor Ivajlo Petev pozvao je Vrhovca za naredni susret Zmajeva protiv Sjedinjenih Američkih Država koji se igra 18. decembra u Los Angelesu. Čestitamo! - stoji u saopštenju kluba sa Grbavice.

Vrhovac je ove sezone u dresu Željezničara upisao 19 nastupa i postigao dva gola.

Kako je početkom prošlog mjeseca potvrđeno iz Fudbalskog saveza BiH, naša reprezentacija će u Sportskom parku Dignity Health u Carsonu igrati prijateljsku utakmicu protiv SAD-a, a to će nam biti treći međusobni duel.

Podsjetimo, nešto ranije Velež je objavio da su Haris Ovčina i Mehmed Ćosić dobili pozive za reprezentativno okupljanje.

S obzirom da se utakmica ne igra u FIFA terminu selektor Petev će uglavnom koristiti igrače iz liga u kojima će jesenji dio prvenstva biti završen, kao što su BiH, Austrija, Slovenija, Švedska, Rusija. To će odlična prilika da se isprobaju novi igrači koji bi u budućnosti mogli konkurisati za prvih 11 u reprezentaciji.

Susret Bosna i Hercegovina - Sjedinjene Američke države je na rasporedu 18. decembra u Los Angelesu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.