Općina Novo Sarajevo

Stipendije dobilo 509 učenika i studenata

Objavljeno: 13.05.2019. u 14:57

Ove godine stipendije je dobilo 509 učenika i studenata, odnosno 246 učenika i 263 studenta, za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno  458.650 maraka

Sa potpisivanja ugovora za stipendije

U Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" danas su dodijeljene stipendije učenicima srednjih škola i studentima sa područja općine Novo Sarajevo koji se nalaze na redovnom školovanju.

Ove godine stipendije je dobilo 509 učenika i studenata, odnosno 246 učenika i 263 studenta, za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno  458.650 maraka.

Stipendije su dodijeljene i šestorici studenata i trojici učenika na osnovu liste Kantonalnog centra za socijalni rad, Službe socijalne zaštite Općine Novo Sarajevo. Uz to je stipendije dobilo još 11 studenata i pet učenika iz reda boračke populacije, te dva učenika deficitarnih zanimanja srednjih stručnih škola Kantona Sarajevo.

Načelnik Nedžad Koldžo izrazio je posebno zadovoljstvo što je i ove godine dodijeljen izuzetno veliki broj stipendija, ukupno 555, zajedno sa stipendijama za 46 djece bez oba roditelja koje će biti dodijeljene 17. maja 2019. godine, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije