open-navfaktor-logo
search
istraga
Stočanin pretučen nasmrt: Čeka se nalaz obdukcije, iz MUP-a HNK šture informacije
Prema neslužbenim informacijama, učesnici u tuči, koji su dobili prekršajne naloge zbog narušavanja javnog reda i mira, pozvani su na saslušanje
29.10.2019. u 16:58
get url
text

Obdukcija tijela Dane Puljića (50) iz Stoca, koji je preminuo u nedjelju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, nakon što je 8. oktobra pretučen u jednom kafiću u Stocu, obavljena je danas, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Čeka se nalaz obdukcije. Istragu o samim događanjima koja su prethodila provodit će MUP HNK pod nadzorom Tužilaštva - kazala je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko neretvanskog kantona Ana Rajić.

Iz MUP-a HNK i dalje bez pojedinosti, tek kažu kako će istraga ići određenom dinamikom, s obzirom na okolnosti, a sve u cilju kako se ne bi ugrozila.

Prema neslužbenim informacijama, učesnici u tuči, koji su dobili prekršajne naloge zbog narušavanja javnog reda i mira, pozvani su na saslušanje.

Podsjetimo, u tuči je učestvovalo više osoba koje su tada dobile prekršajne naloge, a Puljić je završio u bolnici.

Iz SKB-a Mostar su potvrdili da je on sve vrijeme bio hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je i preminuo.

U Stocu danas tek rijetki govore o ovom tragičnom slučaju. Na brojna pitanja, posebno na ono ko je Puljiću nanio smrtonosne povrede, dočekao nas je zid šutnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.