Stoni tenis: Benjamin Zijadić osvojio turnir u Hrvatskoj

Objavljeno: 13.11.17 u 20:25

Benjamin Zijadić osvojio je 13. Međunarodni memorijalni turnir u stonom tenisu "Mirko Abramović", koji je proteklog vikenda održan u sportskoj dvorani Arena u Varaždinu.

Benjamin Zijadić ponovo na pobjedničkom postolju
Benjamin Zijadić ponovo na pobjedničkom postolju

Na ovom, jednom od najvećih i najkvalitetnijih međunarodnih turnira koji se organizuju u Hrvatskoj, nastupio je veliki broj takmičara iz nekoliko zemalja regiona.

U konkurenciji najmlađih kadeta, titulu najboljeg osvojio je Benjamin Zijadić, predstavnik stonoteniskog kluba Stens iz Sarajeva, koji je dominirao tokom turnira i pokazao o kakvom se mladom i talentovanom igraču radi.

Benjamin se u kategoriji najmlađih kadeta okitio još jednom zlatnom medaljom i nastavio niz odličnih rezultata na međunarodnim takmičenjima.

U kategoriji mlađih kadeta, dvije godine starija konkurencija, Zijadić se plasirao u osminu finala. Imao je veliku priliku da izbori plasman i u četvrtfinale, ali je propustio tri meč lopte. Malo sreće i iskustva nedostajalo je da se i sa dvije godine starijim takmičarima bori za medalju, ali je i ovo veliki uspjeh za sjajnog i talentovanog stonotenisera.