open-navfaktor-logo
search
Problemi za Milika
Stopirao Džekin transfer u Juventus, Napoli ga tužio i traži milion eura odštete
Arkadiusz Milik (26) je posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Napolija, a za ekipu s juga Italije ove sezone nije odigrao ni jednu utakmicu!
31.12.2020. u 21:34
get url
text

A njegovog imena dosbro se sjećaju svi navijači BiH. Poljski golgeter je glavni "krivac" što naš Edin Džeko nije završio u Juventusu.

Milik je odbio transfer u Romu (obavio i ljekarski pregled), jer nije želio oprostiti dug Napoliju. Zbog toga je izbačen iz prvog tima, a sada se suočio s novim problemom - klub ga je tužio za narušavanje ugleda! No, to nije sve. Čelnici Napolija Poljaka optužuju za nelegalno korištenje imena kluba u svrhu vlastite promocije te poticanje pobune igrača protiv kluba u jesen prošle godine.

Tako Napoli sada od poljskog napadača sudskim putem traži odštetu od milion eura! Ovo je još jedan težak udarac za napadača koji je već odavno prekrižen u planovima trenera Gennara Gattusa.

Milik je u ljeto 2016. godine iz Ajaxa prešao u Napoli u transferu vrijednom 35 miliona eura, a u zadnje dvije sezone zabio je 34 gola u svim takmičenjima. Ukupno je od 2016. godine za Napoli zabio 48 golova u 122 nastupa.

Napoli će ga sada prodati onome ko je spreman platiti odštetu od 15 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.