open-navfaktor-logo
search
"Apsolutno neupućen"
Stranka za BiH: Forto, predstavnik bezlične kulture, bio bi nebitan da nema koalicionu podršku
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je predstavnik naivne i bezlične kulture koja bi da dijeli lekcije na teme o kojima je apsolutno neupućen, pa stoga ne čudi uvreda koju je iznio u Guardianu, nazvavši dio građana BiH seljacima.
10.01.2022. u 14:08
get url
text

Saopćeno je ovo danas iz Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu Kantona Sarajevo. 

- U Bosni i Hercegovini i oko nje postoji mnogo problema koje moramo rješavati, ali prije svega moramo razumjeti uzajamnu povezanost svjetske, regionalne i lokalne politike. Nekompetentni pogledi na uzroke problema u kojima se Sarajevo i Bosna i Hercegovina nalaze samo mogu doprinijeti većim problemima. Primjer takvog pogleda na svijet je upravo Edin Forto, što ne čudi puno, jer je i do sada imao niz promašenih izjava - navode iz Stranke za BiH.

Kako ističu u saopćenju, ono što zabrinjava jeste koaliciona podrška koja mu omogućava da sjedi u fotelji premijera Kantona Sarajevo.

- Nazvati branitelje Bosne i Hercegovine koji su spasili državu pogrdno seljacima je uvreda svakom dostojanstvenom čovjeku u ovoj zemlji. Rat koji je dobijen, u kojem je spašena Bosna i Hercegovina, djelo je ljudi iz svakog ćoška BiH, bez obzira na mjesto rođenja i okruženja u kojem je neko odrastao. Ako je već dobio prostor u tako moćnom svjetskom mediju, Forto se trebao baviti više pravim uzrocima stanja u BiH, ali on te uzroke ne razumije - naveli su iz Stranke za BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.