navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najveći autoritet

Štraus sa Grbavice: Bivši igrač Želje otvorio kafić u čast legendarnom Ivici Osimu

Ivica Osim je bio najveći fudbalski autoritet ne samo u Bosni i Hercegovine, nego i šire.

Objavljeno: 08.07.2022. u 15:00
get url
text

O legendarnom Štrausu sa Grbavice sa uvažavanjem i dosta respekta pričali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Japanu... Vijest da je Osim preminuo u Grazu 1. maja ove godine ražalostila je fudbalski svijet.

Mnogi su se potrudili i trudit će se da Osimovo ime živi vječno. Prošlog mjeseca usvojena je inicijativa usvojena da se ulica Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima.
Mensur Sinanović, bivši fudbaler Željezničar, u Brezovom polju, nadomak Brčkog, odlučio je kafić nazvati po legendi sa Grbavice.

- Preko Samira Bekrića pitao sam Amara da li smijem koristiti ime "Štraus" i dobio sam dozvolu. Švabo je legenda i ne smijemo ga zaboraviti - kazao nam je Sinanović, naglasivši kako je kafić dizajniran sportskim motivima i mjesto gdje će mlađi, ali i stariji imati priliku da gledaju utakmice, od domaće Premijer lige do najvećih majstora u Ligi evropskih prvaka.

Sinanović je tokom karijere nosio i dres tuzlanske Slobode, a svojevremeno je u mlađim kategorijama tadašnjeg Zmaja od Bosne trenirao sa Vedadom Ibiševićem, bivšim fudbalskim reprezentativcem BiH.

{$galerijaFotografija}

Kafić Štraus - 08.07.2022.
1 od 8
left-arrowright-arrow