Preminuo u Drvaru

Strava kod Martin Broda: Petnaestogodišnjaku motorna pila prerezala vrat

Objavljeno: 23.08.2019. u 16:58 Autor: M. M.

Nesreća se dogodila na nepristupačnom području, koje pripada Unsko-sanskom kantonu, a dijete je prevezeno u Drvar, jer je tu najbliža zdravstvena ustanova. Nažalost, nije mu bilo spasa.

FOTO: ARHIV

Strašna tragedija dogodila se jutros na području općine Martin Brod, gdje je u nesreći prilikom sječe drva stradao 15-godišnji M. K.

Kako je za Faktor potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, jutros je u Policijsku stanicu Drvar prijavljeno da je u Dom zdravlja u Drvaru dovezeno teško povrijeđeno dijete sa povredama od motorne pile.

Nesreća se dogodila na nepristupačnom području, koje pripada Unsko-sanskom kantonu, a dijete je otac prevezao u Drvar, jer je tu najbliža zdravstvena ustanova. Nažalost, nije mu bilo spasa.

- Nedugo nakon prijema u Dom zdravlja, konstatovana je smrt povrijeđenog maloljetnika. Tijelo je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje će biti obavljen vanjski pregled i eventualno obdukcija - kazali su nam u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Nesreća se dogodila dok je maloljetnik s ocem i djedom sjekao drva na livadi u Očijevačkoj Luci. Nezvanično, pila mu je nanijela povrede u predjelu vrata.

Na mjesto nesreće upućena je ekipa koja će obaviti uviđaj, kojim će biti utvrđene sve okolnosti ove strašne nesreće.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije