Strava u Londonu: Zlostavljanjem ubili bebu pa u autobusu iscenirali njenu "iznenadnu smrt"

Objavljeno: 20.04.17 u 22:54

Jeffrey Wiltshire (52) i Rosalin Baker (25), ovisnici o narkoticima proglašeni su krivim na sudu u Londonu za smrt svog djeteta starog svega četiri mjeseca i pokušaj da u javnosti lažiraju iznenadnu smrt djeteta i tako skinu odgovornost sa sebe. 

Pokušali odglumiti iznenadnu smrt djeteta FOTO: DAILY MAIL
Pokušali odglumiti iznenadnu smrt djeteta FOTO: DAILY MAIL

Djevojčica Imani zlostavljana je danima prije nego što je nastupila njena smrt, utvrdio je sud, piše Daily mail.

Istraga je pokazala kako je djevojčica preminula usljed frakture lobanje, a imala je i druge veoma teške povrede glave. Patolozi koji su pregledali malenu djevojčicu na njenom tijelu su pronašli 40 povreda.

Nakon provedenog suđenja par je oslobođen optužbi za ubistvo, ali su okrivljeni za prouzrokovanje smrti djeteta, a presuda kojom će biti kažnjeni bit će naknadno donesena.

Par nije otkrio šta se zapravo desilo djevojčici iako je Jeffrey, koji je inače reper, ovisnik o heroinu i kokainu.

Kada su shvatili da je dijete mrtvo skovali su pakleni plan odnosno da će odglumiti na javnom mjestu iznenadnu smrt djeteta i tako skinuti odgovornost sa sebe. Tako je Rosalin ušla u jedan od gradskih autobusa sa bebom koju je nosila na sebi, licem okrenutim prema njenim grudima.

Snimci koji su kasnije pregledani pokazali su kako joj je Jeffrey prilikom ulaska u autobus dao znak, pokazao palac na gore, kojim je odobravao ono što namjerava uraditi.

Utvrđeno je da je Rosalin 20 minuta pričala na telefon prije nego je pogledala vlastito dijete a u njenom telefonu je pronađena i poruka u kojoj ona piše svojoj sestri da je Imani mrtva. Odjednom Rosalin je u autobusu zatražila pomoć od drugih putnika govoreći da joj dijete nije dobro.

Svi su alarmirani te su pokušali oživjeti djevojčicu do dolaska kola Hitne pomoći. Međutim, bilo je kasno.

Ljekari su odmah konstatovali da je dijete bilo mrtvo mnogo ranije, a tek je obdukcija pokazala kakav je pakao beba prošla.