Strava u Njemačkoj: Majka prepoznala djevojčicu na slikama sa dark weba i prijavila zlostavljača

Objavljeno: 10.10.17 u 18:09

Nakon što je njemačka policija objavila da traži djevojčicu staru između četiri i pet godina koja se pojavila na jednom snimku na dark webu, gdje se vidi kako je zlostavljaju, uhapšen je jedan muškarac osumnjičen za zlostavljanje djevojčice i objavljivanje njenih fotografija i snimaka.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Snimci na kojima djevojčicu zlostavljaju prvi su put pronađeni u julu ove godine, a policija pretpostavlja da je zlostavljanje započelo u oktobru prošle godine.

Njemačka policija je uhapsila muškarca koji je zlostavljao djevojčicu i sve objavio na dark webu.

Policiji su ga predale majka djevojčice te njeni baka i djed, a sve se dogodilo nakon što je njemačka policija odlučila javno objaviti fotografije malene žrtve kako bi javnost pomogla u njezinoj identifikaciji.

Istog su dana identificirani i djevojčica i njen zlostavljač, a on je sada u pritvoru. Vlasti će dati više informacija o cijelom slučaju naknadno, piše Daily Mail.

Fotografije žrtve objavljene su uz apel za informacijom o njenom identitetu. Policija je saopćila da je djevojčica žrtva ‘ozbiljnog seksualnog zlostavljanja’ koje se događalo od oktobra prošle godine do jula ove godine.

Fotografije njene patnje zlostavljač je uploadao na dark web.

Glavni tužilac Georg Ungefuk rekao je da je osumnjičenik njemački državljanin i da je trenutno na ispitivanju. I djevojčica je Njemica i ima četiri godine, a ona je predana na brigu dječjim psiholozima. Policija je zlostavljača uhapsila u njegovom stanu.

Još se ne zna je li žrtva kćerka osumnjičenog.