open-navfaktor-logo
search
Šok u SAD-u
Strava u Oklahomi: U kući pronašli tijela šestero djece, najstarije imalo 13 godina, sumnja se da su ubijeni
U gradu Broken Arrow u američkoj saveznoj državi Oklahomi ubijeno je šestero djece, a navodno su ih ubile dvije odrasle osobe koje su također pronađene mrtve - radi se o ubistvu i samoubistvu. Ubijena djeca su bila stara od 1 do 13 godina. 
28.10.2022. u 21:35
get url
text

Američki mediji javljaju kako je u toku istraga ovog zločina u kojem je smrtno stradalo ukupno osam ljudi. Na kući u kojoj su pronađena tijela izbio je požar, a vatrogasne službe i policija vjeruju kako nijedna od žrtava nije stradala zbog požara, već da se radi o ubistvima i samoubistvu. 

- U ovom trenutku ne vjerujemo da je bilo koja od žrtava umrla od požara, no konačnu odluku o uzroku smrti donijet će vještak - rekao je šef lokalnih vatrogasaca Jeremy Moore. 

Kad su ekipe ušle, pronašle su dvije mrtve odrasle osobe u prednjem dijelu kuće s povredama s tragovima nasilja. Tijela djece bila su u spavaćoj sobi u stražnjem dijelu kuće, prostoriji u kojoj je izbio požar. 

- Djeca, starosti od 1 do 13 godina, bila su žrtve - rekao je šef policije Broken Arrow Brandon Berryhill tokom konferencije za novinare. Nije naveo njihova imena i godine, niti objasnio međusobne odnose osim što je rekao da su članovi porodice.

Berryhill je rekao novinarima da je oružje pronađeno iz spaljene kuće koja se nalazi na 400 bloku South Hickory Avenue.

Požar kuće prijavljen je u četvrtak u 16:05 u mirnom stambenom dijelu Broken Arrow, koji se nalazi 13 milja jugoistočno od Tulse.

Ekipe koje su odgovorile na pozive pronašle su dvije odrasle osobe mrtve ispred kuće s povredama koje su "izgledale kriminalne prirode", rekao je Moore.

Šestero djece pronađeno je mrtvo u drugom dijelu kuće, rekao je on.

Policija je saopćila da su obje odrasle osobe smatrane "primarnim osumnjičenima" jer su pronađene ispred kuće, dok su sva djeca pronađena u spavaćoj sobi, gdje je vatra zadržana, objavio je New York Post

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.