open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 4. kolo
Strijelci nisu bili raspoloženi, sudije imale pune ruke posla
U petak, subotu i nedjelju odigrano je pet susreta 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (zbog nastupa Mostaraca u Evropi odgođen meč Sloga - Zrinjski).
08.08.2022. u 11:00
get url
text

Strijelci nisu bili pretjerano raspoloženi u ovom kolu, s obzirom na to da je postignuto samo sedam golova, odnosno 1,4 po utakmici. U listu strijelaca se upisalo sedam fudbalera.

Najveća posjeta, po izvještajima delegata FSBiH, zabilježena je na susretu između Sarajeva i Posušja (9.000).

Sudije su ukupno pokazale 28 žutih i dva crvena kartona. Isključeni su Amer Dupovac (Igman) i Alen Kurtalić (Sloboda). 

Na čelu liste strijelaca nalazi se Bože Vukoja iz Širokog Brijega, koji je u ovom kolu postigao svoj 3. gol u sezoni. Po dva su postigli Mersudin Ahmetović i Ivan Ikić (Sarajevo), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Luka Kulenović i Uglješa Stevanović (Sloga), te Dejan Meleg (Borac).

Nakon četiri kola u vodstvu je Široki Brijeg sa 10 bodova, dok je Sarajevo drugoplasirano sa maksimalnim učinkom od tri pobjede iz tri meča. Zaostalu utakmicu protiv Tuzla Cityja Sarajevo će odigrati u srijedu na Bilinom polju u Zenici, zbog početka rekonstrukcije terena na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Inače, zbog rekonstrukcije terena na stadionima Premijer lige BiH u ovom kolu su tri utakmice odigrane na zamjenskim stadionima.

FOTO: FSBiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.