open-navfaktor-logo
search
Date nove smjernice
Stručni kolegij Ministarstva odbrane BiH nezadovoljan umanjenim budžetom
Stručni kolegij Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine danas je na sjednici razmatrao Izvještaj o aspektima privremenog finansiranja za 2020. godinu i realizaciji budžeta za ovu godinu.
03.08.2020. u 16:30
get url
text

Razmatrana je realizacija Plana nabavki za 2020. godinu, kao i pravci djelovanja nakon usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu.

Iskazano je nezadovoljstvo umanjenim budžetom Ministarstva odbrane BiH, te su date smjernice za dalje funkcioniranje i realizaciju planova Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u novonastalim okolnostima.

Također, razmatrana je i realizacija Plana nabavki za 2020. godinu, te konstatirana potreba racionalizacije i izvršenje zadataka u skladu sa zakonskim propisima u oblasti javnih nabavki, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Sjednici, kojom je predsjedavao Ministar odbrane BiH Sifet Podžić, prisustvovali su i zamjenici ministra odbrane BiH Mijo Krešić i Mirko Okolić, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, sekretar MO BiH Muhamed Smajić, kao i ostali rukovodioci organizacionih cjelina MO BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.