open-navfaktor-logo
search
Bez skupih deterdženata
Stručnjakinja za domaćinstvo otkrila najbolji trik za čišćenje kade i tuš-kabine
Stručnjakinja za čišćenje i održavanje domaćinstva Carolina McCauley podijelila je na TikToku nekoliko odličnih savjeta za sve one kojima je čišćenje tuša i tuš-kabine naporno.
24.01.2022. u 13:45
get url
text

Za jednostavno čišćenje McCauley savjetuje da tuš i tuš-kabinu ili kadu prebrišete spužvom i mješavinom deterdženta za posuđe i sirćeta, u omjeru 50:50.

Naime, deterdžent za posuđe je izvrstan za čišćenje tuševa i kada jer razgrađuje gotovo svu prljavštinu, a s DIY tekućinom prebrišite sve: od pločica, česme i vrata.

Za dubinsko čišćenje prvo, kaže McCauley, treba oprati dno kade, odnosno pod tuš-kabine, za koju je najbolje koristiti četku ili krpu za ribanje poda s dugom drškom da se ne morate saginjati ili biti na koljenima.

– Prvo otvorite vodu da sve smočite, pa izlijte miks deterdženta za posuđe i sirćeta po podu i operite četkom za ribanje poda – objašnjava McCauley.

Deterdžent za posuđe, kaže, počinje djelovati odmah tako da nema potrebe da ga pustite da odstoji. Samo uključite tuš kako biste ga dobro isprali.

Stručnjakinja savjetuje da se kada ili tuš kabina čiste dva do tri puta sedmično, a za povremeno dubinsko čišćenje savjetuje upotrebu parnog čistača koji obično ima i produženu ručku, pa ćete bez problema dosegnuti i strop i vrh vrata tuš-kabine.

– Samo unutra izlijte deterdžent za posuđše i pustite da stroj umjesto vas obavi ostalo – kazala je McCauley, prenosi The Sun.

 

@carolina.mccauley ️ 3 Shower Cleaning Hacks #cleaninghacks #homehacks #cleaningtips #homehackswithcarolina ♬ original sound - Sickickmusic

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.