Stvari o kojima u BiH možete samo maštati: Odbojkašku utakmicu gledalo 65.000 ljudi

Objavljeno: 25.08.17 u 17:32

Pomalo u sjedni revanš-susreta play-offa Evropske lige jučer je u Poljskoj otvoreno Evropsko prvenstvo za odbojkaše.

Iako je šampionat najboljih selekcija Starog kontinenta započeo utakmicom Bugarska - Rusija 0:3, turnir je svečano otvoren susretom između domaćina Poljske i reprezentacije Srbije.

Selekcija koju s klupe predvodi nekada najbolji tehničar na svijetu Nikola Grbić šokirala je domaćine i upisala maksimalnu pobjedu rezultatom 3:0.

Aktuelnim svjetskim prvacima nije pomogla ni činjenica da su imali podršku nevjerovatnih 65.000 gledalaca, da dobro ste pročitali, jednu odbojkašku utakmicu posmatralo je tačno 65.407 ljudi!

Naravno, za novi rekord na jednoj odbojkaškoj utakmici Nacionalni stadion u Varšavi pretvoren je u "dvoranu", a Poljaci su ovoga puta srušili vlastiti rekord iz 2014. godine kada je također utakmicu protiv Srbije pratilo 62.000 gledalaca.

Ove impozantne brojke stvari su o kojima mi u Bosni i Hercegovini možemo samo mašatati, bez obzira na to o kojem sportu se radilo, a kamo li odbojci. Uz to kapaciteti naših dotrajalih stadiona daleko su manji.

Najzanimljiviji meč prvog kola odigrale su Finska i Estonija, a poslije pravog odbojkaškog maratona Finci su slavili rezultatom 3:2.

Nakon što su tek "na razliku" osvojili prvi set, odbojkaši Sloveije u naredna dva seta su vrlo lako nadigrali Španiju za ukupnih 3:0.