open-navfaktor-logo
search
Na prijedlog Tužilaštva
Sud BiH odredio pritvor članu bande "Pink Panther"
Pritvor je određen iz zakonskih razloga odnosno zbog bojazni da će optuženi ponoviti krivično djelo
21.11.2018. u 15:08
get url
text

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora prema optuženom Milosavu Veskoviću, donio je rješenje kojim je djelimično prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH pa je prema optuženom određen pritvor koji može trajati najduže dvije godine računajući od dana 19.11.2018. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen iz zakonskih razloga, odnosno zbog bojazni da će optuženi ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora pet godina ili teža kazna.

Istovremeno je prema optuženom Milosavu Veskoviću ukinuto jamstvo, određeno rješenjem Suda Bosne i Hercegovine od 06.5.2014. godine, te mu se vraća iznos od 10.000 eura. Optuženom je ukinuta i mjera zabrane određene rješenjem Suda BiH od 06.5.2014. godine i to mjera zabrane sastajanja s određenim osobama.

Milosav Vesković optužen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi s krivičnim djelom razbojništvo.

Vesković je član zloglasne bande "Pink Panther", koji je osumnjičen da je prije 12 godina u tri pljačke u Austriji ukrao satove i nakit u vrijednosti od 1,5 miliona eura.  On se trenutno nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj, tačnije u Lepoglavi zbog planiranja pljačke u Zagrebu, a njegovo izručenje tražili su i BiH i Hrvatska.

Veskoviću se sudi pred Sudom BiH zbog pripadnosti  zločinačkoj organizaciji Darka Eleza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.