open-navfaktor-logo
search
Potvrdila advokatica
Sud odbio prijedlog mjera zabrane u slučaju "Mektić i drugi": Mogu komunicirati i sa medijima
Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog mjera zabrane Tužilaštva BiH u predmetu "Mektić i drugi", potvrdila je Faktoru Adna Dobojlić, advokatica Edina Garaplije. 
28.06.2020. u 17:18
get url
text

Prijedlog je odbijen nakon ročišta gdje se izjasnila i odbrana, jer nije bilo razloga za mjere, kazala je Dobojlić. 

Tužilaštvo je predlagalo zabranu komuniciranje optuženima sa svim štampanim i elektronskim medijima kao i javno obraćanje o činjenicama iz ovog slučaja. Ranije je predlagano i da se izrekne zabrana sastajanja, odnosno kontakt sa svjedocima, telefonski kontakt kao i kontakt putem posrednika na udaljenosti od 100 metara.

VEZANI TEKST - Suđenje Mektiću i drugima - Ponuda saradnicama: "Vrati dio novca, ili..."

Suđenje se vodi u predmetu protiv bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića, Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garapliju koji se terete za zloupotrebu položaja pri realizaciji projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je Evropska unija (EU) finansirala sa 198.454 eura u periodu 2015–2017. godine.

Golijanin je bio Mektićev šef Kabineta, Agić pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu i spašavanje, a Garaplija se tereti kao odgovorna osoba i vlasnik Instituta za zaštitu od požara i eksplozija INZA u Sarajevu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.