open-navfaktor-logo
search
Sve u roku
Sud za sportsku arbitražu potvrdio prijem žalbe FK Željezničar
CAS je zatražio dodatnu dokumentaciju koju će FK Željezničar u naredna tri dana dostaviti, saopćeno je sa Grbavice 
24.06.2019. u 14:51
get url
text

Sud za sportsku arbitražu u Lozani primio je žalbu koju je uputio FK Željezničar zbog toga što nije dobio licencu za nastup u UEFA Evropskoj ligi.

Prvostepena i Drugostepena komisija za licenciranje N/FSBiH odbili su izdati Plavim licencu zbog obaveza prema nekadašnjem treneru Slavku Petroviću. Novac koji su mu dugovali na račun srbijanskog trenera "legao" je s nekoliko dana zakašnjenja, a odgovorne komisije u N/FSBiH odlučile su da zbog toga Želji uskrate nastup u Evropi. 

- FK Željezničar 17. juna uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka tijela Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020.

CAS je pozitivno potvrdio prijem žalbe koja je dostavljena u roku, te zatražio dodatnu dokumentaciju koju će FK Željezničar u naredna tri dana dostaviti. Uvjereni smo da proces žalbe ide u dobrom smjeru, te se nadamo pozitivnoj odluci - saopćili su iz FK Željezničar. 

Umjesto Želje iz Saveza su poslali obavijest da će našu zemlju u UEFA-inim takmičenjima predstavljati Radnik iz Bijeljine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.