Sudar pet vozila kod Travnika, četvero povrijeđenih

Objavljeno: 21.04.17 u 11:40 Autor: M. M.

Četiri osobe su povrijeđene u sudaru u kojem je učestvovalo čak pet vozila, koji se dogodio oko 10 sati u mjestu Paklarevo, na magistralnom putu M-5 Travnik - Turbe.  

Kako je za Faktor kazao portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, u nesreći je učestvovao kamion iveco, te četiri putnička automobila i to porshe, opel, hyundai i ford.

Među povrijeđenim osobama je i vozač porschea, njemačkih registarskih oznaka, koji je jedan od učesnika promotivne vožnje Porsche Driving koja se održava na relaciji Travnik - Jajce.

- Do nesreće je došlo kada se vozač teretnog vozila mimoilazio s porscheom. Kamion je prešao u suprotnu traku i udario u jedno od vozila koja su bila u koloni. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta, a stepen povreda povrijeđenih još nije poznat - kazao nam je Prohan. 

Policijski uviđaj je u toku, a saobraćaj u pravcu Jajca u potpunosti je zaustavljen, dok se jednim dijelom u mjestu Putićevo usmjerava preko Rostova prema Busovači.

Prema nezvaničnim informacijama, vozaču kamiona je prilikom prolaska kolone od 20-ak skupocjenih porshea, na trenutak popustila pažnja jer se zagledao u automobile koji su prolazili, zbog čega je prešao u suprotnu traku.