open-navfaktor-logo
search
Primanje mita
Suđenje saradniku banjalučkog tužilaštva: Među dokazima dvije tegle Nutelle i označene novčanice
U okružnom sudu Banja Luka danas je nastavljeno suđenje bivšem stručnom saradniku Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu Tariku Hadžibegoviću optuženom za primanje mita, a među materijalnim dokazima koji su predati sudu bila je i potvrda o oduzimanju dvije tegle Nutelle od po 900 grama.
25.03.2022. u 13:52
get url
text

Tužilac Slobodan Ćelić priložio je nekoliko materijalnih dokaza među kojima su potvrde o oduzimanju predmeta od optuženog, te je naveo da se radi o dvije tegle Nutelle od po 900 grama, kao i 100 eura i 20 КM. Tužilac je sudu dostavio i potvrde u kojima se navodi da je od optuženog oduzeto više označenih novčanica u apoenima od po 100 i 50 eura sa popisanim brojevima.

Svjedok tužilaštva Nikola Bajić, protiv koga se u banjalučkom tužilaštvu vodila istraga zbog iznude novca, a u kojem predmetu je Hadžibegović prema navodima optužnice počinio određene zloupotrebe, potvrdio je da da je dva puta ispitivan.

Međutim, naglasio je i da se nikada privatno nisu sastajali.

Hadžibegović je uhapšen 2. novembra prošle godine kada je uzeo označene novčanice, a radio je kao saradnik kod zamjenika glavnog tužioca u Banjoj Luci Seada Žerića.

Tereti se da je u periodu od 25. marta 2021. godine do 2. novembra 2021. godine u svojstvu službene osobe preduzimao određene istražne radnje u krivičnom predmetu koje vodi ovo tužilaštvo, nakon čega je više puta telefonom razgovarao i sastajao se sa oštećenim u ovom predmetu Senadom Zejnićem i prenosio mu informacije u vezi sa istragom.

Dodaje se da je u više navrata od oštećenog zahtijevao novac.

- Tako se 15. oktobra 2021. godine sastao sa oštećenim u tržnom centru Merkator u Banjoj Luci, gdje je od oštećenog zahtijevao, a potom i primio 500 eura, da bi se 2. novembra 2021. godine ponovo sastao sa oštećenim u istom tržnom centru kada je od njega primio 3.000 eura – precizirano je u optužnici Tužilaštva RS-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.