open-navfaktor-logo
search
Općinski sud
Suđenje sutkinji Azri Miletić: Javnost ponovo isključena s ročišta
Apelaciono vijeće Suda BiH je u aprilu 2018. otpremilo rješenje kojim se ukida presuda po kojoj je Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora zbog primanja dara
23.01.2020. u 16:49
get url
text

Na obnovljenom suđenju sutkinji Azri Miletić, koju optužnica tereti za primanje dara i drugih oblika koristi, javnost je ponovo isključena s ročišta. Sudija Nedim Ćosić je na početku rekao da je i dalje na snazi rješenje Suda s prošlog ročišta kojim je javnost u ovom dijelu isključena sa suđenja.

Na jednom od prethodnih ročišta, sarajevsko Kantonalno tužilaštvo je predložilo saslušanje svjedoka kojima su ranije date mjere zaštite, a Odbrana je tada prigovorila da im te mjere nisu dodijeljene u skladu sa zakonom, nakon čega je javnost isključena s dijela kada su stranke u postupku trebale obrazložiti svoje zahtjeve.

Apelaciono vijeće Suda BiH je u aprilu 2018. otpremilo rješenje kojim se ukida presuda po kojoj je Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora zbog primanja dara, a oslobođena je optužbe za kršenje zakona od strane sudije, te je daljnje vođenje postupka preneseno na sarajevski Općinski sud.

Nastavak suđenja je planiran za 13. februar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.