open-navfaktor-logo
search
Pročitana optužnica
Suđenje u predmetu Memić: Novo saobraćajno vještačenje radit će se u Banjoj Luci
Dogovoreno je da budu prihvaćeni svi materijalni dokazi koji su izvedeni tokom prvog suđenja
02.07.2019. u 14:04
get url
text

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je čitanjem optužnice počelo ponovno suđenje Ljubi i Bekriji Seferović, koje optužnica Tužilaštva KS tereti za izazivanje, odnosno prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao 21-godišnji Dženan Memić.

{$galerijaFotografija}

Nakon što je tužilac Sead Kreštalica ponovo pročitao optužnicu protiv Seferovića, dogovoreno je da budu prihvaćeni svi materijalni dokazi koji su izvedeni tokom prvog suđenja. 

Osim toga, naloženo je novo timsko saobraćajno vještačenje, a koje će biti obavljeno u Centru za vještačenje i procjenjivanje "Zenit" u Banjoj Luci. 

Prijedlog advokata Ljube Seferovića Rusmira Karkina da bude rađena nova rekostrukcija događaja iz kritične noći u Velikoj aleji na Ilidži, Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović nije prihvatilo. 

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH ukinuo je prvostepenu oslobađajuću presudu u ovom predmetu, te naložio ponovno suđenje, te novo timsko vještačenje saobraćajne struke.

U prvostepenom postupku protiv Seferovića, vještaci saobraćajne struke, koje je angažiralo tužilaštvo, odnosno odbrana optuženih, došli su do potpuno suprotnih nalaza. 

Suđenje Seferović Kantonalni sud  2.7.2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.