Banja Luka

Suđenje za ubistvo Lazarevića: Tužiteljica pokušala predati neovjerene dokaze

Objavljeno: 15.04.2019. u 15:46 Autor: B. S.

Glušac je dokumente bez pečata pravdala navodnim "propratnim ovjerenim aktima", ali ni njih nije imala kod sebe, niti ih je mogla predati sudu

FOTO: Arhiv

Tužiteljica Dragica Glušac danas je u banjalučkom Okružnom sudu pokušala predati neovjerene dokumente iz istrage o ubistvu Miroslava Lazarevića kao dokaze, ali je to Sudsko vijeće odbilo.

U ovom slučaju po drugi put sudi se Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine i Aleksandaru Bulatoviću (33) iz Banje Luke.

Odbrana se usprotivila ovakvom pokušaju tužiteljice, ocijenivši da su predloženi dokazi nezakoniti.

Glušac je dokumente bez pečata pravdala navodnim "propratnim ovjerenim aktima", ali ni njih nije imala kod sebe, niti ih je mogla predati sudu.

Radi se o zapisniku o uviđaju ubistva Lazarevića i skici lista mjesta, kao i zapisniku uviđaja na mjestu paljenja "BMW H5" s kojim su, prema optužnici, pobjegli počinioci.

Vidoviću i Bulatoviću je u toku ponovno suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu iz oktobra 2016. godine. Vrhovni sud RS im je ranije ukinuo prvostepenu presudu kojom su nepravosnažno bili osuđeni na ukupno 39 godina zatvora, te postupak vratio na novo suđenje.

Lazarević je likvidiran dok se vozio "golfom 7" u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. U njega su ispaljena 24 hica iz automatske puške, a samo jedan metak je bio smrtonosan.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije