Sarajevo

Spahović i Hasić predati Tužilaštvu KS

Objavljeno: 14.03.2019. u 17:03 Autor: M. M.

Nakon filmske potjere uhapšeni kod zgrade OHR-a na Kovačićima, nakon što su u Vogošći, uz prijetnju oružjem, opljačkali benzinsku pumpu

FOTO: M. Živojević

Benjamin Spahović i Nedim Hasić, koji su sinoć uhapšeni u Sarajevu nakon potjere koja se odvijala od Vogošće do Kovačića, nakon krim-obrade u MUP-u KS predati su sarajevskom Tužilaštvu u dalju nadležnost. 

VIDEO: K. SOFTIĆ

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita tužilac koji rukovodi istragom odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete, odnosno da li će ecventualno sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora - kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.  

U policiji su se, kako nam je ranije potvrdio njihov advokat Omar Mehmedbašić, branili šutnjom. 

Foto: Muhidin Živojević

Spahović i Hasić uhapšeni su nakon što su sinoć oko 19.15 sati, uz prijetnju pištoljem opljačkali benzinsku pumpu u naselju Ugorsko. Nakon potjere, policija im je u blizini zgrade OHR-a na Kovačićima postavila blokadu. Oni su se svojim vozilom pokušali provući pored policijskog vozila, koje su tom prilikom oštetili, ali im to nije pošlo za rukom.

Uhapšeni su i privedeni na krim-obradu, a policija je u vozilu, na kojem su bile postavljene nepripadajuće tablice, pronašla pištolj, opljačkani novac, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelom.

Policija Spahovića sumnjiči i za paljevinu automobila Naide Kadić, koji je izgorio preksinoć u Vogošći, a što je on, prema riječima njegovog advokata, negirao.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije