VEZANI TEKST - Hrvatska ga evidentirala, ali ne i GPBiH: Kako je Zeljković "ispario" iz zemlje kad je saznao za hapšenje

Optužena grupa se tereti za milionske zloupotrebe u postupcima javnih nabavki tokom pandemije koronavirusa u RS-u, a danas su se sudnicu vratili nakon dvomjesečne pauze i tu se zadržali samo na kratko. Zbog zdravstvenog stanja jednog od optuženih, Slavka Bojića, koji je operisan u Njemačkoj, njegova odbrana tražila je da se nastavak glavnog pretresa odgodi za šest mjeseci

Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević predložila je medicinsko vještačenje optuženog kako bi se utvrdila njegova sposobnost da prati suđenje.

Suđenje je prvi put počelo 6. februara ove godine, a do sada je saslušan samo jedan svjedok tužilaštva od planiranih 70 svjedoka i pet vještaka, dok je tužilaštvo najavilo i preko 2.400 materijalnih dokaza. Bilo je planirano da se suđenja održavaju svakog ponedjeljka, ali zbog aktuelnih okolnosti izgubljen kontinuitet.

U predmetu "Korona ugovori" optužnicom su, pored Zeljkovića, obuhvaćeni i direktor Procontrol Banja Luka Slavko Bojić, zbog krivično djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u pomaganju, bivši direktor Sineks laboratorija Sani Crljić zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja u pomaganju, direktor agencije Travel for fun Banja Luka Saša Marković zbog davanja mita i direktor Promeding Laktaši Dragan Dubravac zbog produženog krivičnog djela zloupotreba u postupku javne nabavke.