Suđenje za pokušaj ubistva u Banjoj Luci: Advokat sumnja da su dokazi podmetnuti

Objavljeno: 19.04.17 u 19:15 Autor: B. S.

U banjalučkom Okružnom sudu danas je nastavljeno suđenje Goranu Vučkoviću (44) optuženom da je 16. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša na "krajnje podmukao način" pokušao da ubije svoju bivšu partnerku Suzanu Prerad (35), a sve zbog neuzvraćene ljubavi.

Goran Vučković prilikom njegovog privođenja FOTO: GLAS SRPSKE
Goran Vučković prilikom njegovog privođenja FOTO: GLAS SRPSKE

Prema navodima optužnice Vučković je u julu prošle godine, neposredno nakon što su on i žrtva prekinuli emotivnu vezu, ispred ulaza u njen stan ostavio PVC vrećicu u kojoj su bili drvena potpala, hepo kocke, čips, te ručna bomba M-52 maskirana u kori drveta.

Preradova je 16. jula 2016. godine naložila vatru u kaminu, te stavila unutra i koru drveta u kojoj je bila bomba, usljed čega je došlo do eksplozije i teško je povrijeđena po licu, vratu i šaki.

Vještak za otiske prstiju Nevenka Jevtović izjavila je danas da nije našla nijedan otisak prstiju na spornoj PVC vrećici, dok je svjedok odbrane Ranka Popović izjavila da slika vrećice koja se nalazi u dokazima, ne odgovara onoj koju je ona prva vidjela ispred vrata Preradove.

Branilac optuženog Jevto Janković smatra da je neko iz policije uklonio tragove.

- Nemoguće je da ne ostanu tragovi na vrećici i selotejpu. Takođe, svjedok očevidac tvrdi da je na vrećici bio latinični natpis, a vještačena je druga na kojoj je ćirilični natpis. To ukazuje da su dokazi podmetnuti. Treba sprovesti istragu o zloupotrebama tužilaštva i policije u ovom predmetu – kazao je Janković.