open-navfaktor-logo
search
Mostar
Sukob navijača, a ne napad na policijske kadete
Dokazi upućuju da sukob nema nikakve veze s tim što su napadnuti mladići policijski kadeti 
19.10.2018. u 17:04
get url
text

Tri mlađe muške osobe iz Mostara, napadači na policijske kadete Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru su privedeni, ali se ovaj slučaj po trenutnim dokazima ne može kvalificirati kao napad na službene osobe.

- U toku je kriminalistička istraga nad tri osobe koje su lišene slobode, s tim da postojeći dokazi ne upućuju da su napadnuti zato što su policijski kadeti - potvrdio je postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva HNK.

Kako nezvanično saznajemo, izjave svjedoka i oštećenih ne upućuju da su napadnuti zato što su kadeti, već se radi o sukobu navijača dva suprostavljena kluba, Zrinjskog i Veleža. Kako se moglo čuti, napadnuti kadeti su "Ultrasi", a napadači su pripadnici grupe "Red Army", a ovo im nije prvi put da su se sukobili.

- Ovi su njih nekad ranije napali u gradu.Jučer su ih prepoznali i odlučili da im uzvrate. Momci su bili u civilnoj odjeći i to nema nikakve veze s tim što su kadeti - kazao nam je dobro obaviješten izvor.

Mostarci D. K. (22), J. M. (22) i D.  D. T.( 21) napadnuti su u jučer oko 10 sati na Trgu Musala ispred banke u Mostaru, a napala su ih tri mlađa muškarca.

Prilikom napada teško je povrijeđen D.K. dok je D.D.T. zadobio lakše tjelesne povrede. Treći mladić, J.M. od napadača se spasio bijegom u obližnju banku odakle je nazvao policiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.