open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Sulejman Krpić vratio Željezničar na lidersku poziciju
Željezničar je zahvaljujući golu Sulejmana Krpića savladao Radnik sa 1:0 i upisao šestu ovosezonsku pobjedu
16.09.2018. u 21:20
get url
text
FK Željezničar - FK Radnik 1:0

U posljednjoj utakmici 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Željezničara na Grbavici su s 1:0 savladali Radnik, i tako se vratili na lidersku poziciju.

Početku posljednjeg susreta 9. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Radnika prethodila je minuta šutnje u čast nedavno preminulog navijača Adnana Aketa Čerkeza. Kapiten Plavih Vedrn Kjosevski i pomoćni trener Plavih Zajko Zeba položili su cvijeće i šal na stolicu na istočnoj tribini stadiona Grbavica, odakle je utakmice Željezničara pratio rahmetli Čerkez.

Prvu priliku na utakmici koju vrijedi izdvojiti imali su gosti preko Irfana Hadžića, ali njegov udarac iz 8. minute uspješno je zaustavio Kjosevski.

Samo minut kasnije Plavi su uzvratili preko Sulejmana Krpića. Srećom po Mladena Lučića udarac najboljeg strijelca Plavih poslije ubacivanja Siniše Stevanovića otišao je pored gola.

U narednih par minuta viđeno je nekoliko neuspješnih pokušaja na obje strane. Prvo je Aleksandar Vasić pokušao matirati Kjosevskog, a potom Jovan Blagojević šutirao direktno u Lučića.

Ivaj Čurjurić je u 15. minuti pokušao dalekometnim udarcem iznenaditi golmana gostiju, ali neuspješno.

Kombinacija koja nije uspjela u devetoj minuti za domaće je bila dobitna u 25. Krpić je do sedmog prvenstvenog pogotka stigao poslije asistencije Stevanovića, a svemu je prethodila loša reakcija gostujuće odbrane.

Samo tri minuta nakon vodećeg gola Krpića, Asim Zec je bio u dobroj prilici da udvostruči vodstvo Plavih, no Lučić je uspio zaustaviti njegov udarac.

Na suprotnoj strani u 31. minuti pokušao je Domagoj Franić, ali je Kjosevski bio siguran, baš kao što je i nekoliko trenutaka kasnije gostujući čuvar mreže zaustavio šut Antonija Pavića.

Do kraja prvog dijela vrijedi još jedino izdvojiti šansu koju je imao Zec poslije proigravanja Stevanovića u 36. minuti utakmice.

Uvodni dio drugog dijela utakmice protekao je bez većih prilika, a Mladen Žižović je pola sata prije kraja pokušao da s dvije izmjene osvježi svoj tim. Umjesto Đelmića i Merajića na teren je poslao Glišića i Radovića.

U 70. minuti utakmice upravo je rezervista Glišić imao odličnu priliku poslije kornera, ali je Matej Rodin loptu zaustavio na gol-liniji. Samo dvije minute kasnije Hadžić je bio u izglednoj situaciji. Stasiti napadač gostiju dobro je zaobišao Kjosevskog ali je otišao suviše ukoso pa je njegov udarac otišao pored gola.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti pokušaje Blagojevića i Krpića te udarac Čurjurića iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi ali se rezultat nije mijenjao, tako da su domaći upisali šestu ovosezonsku pobjedu i vratili se na vrh tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.