Sumnjivac za ubistvo navijača Blaževića pobjegao je u BiH?

Objavljeno: 13.08.17 u 18:04

Potraga za 24-godišnjim Nikolom G. J. iz Hrvatske koji je osumnjičen za ubistvo Ivana Mate Blaževića (23) zvanog Blato, još nije dala rezultate. Neslužbeno se saznaje kako je mladić, koji je po izjavama svjedoka odgovoran za smrt mladog navijača u sukobu do kojeg je došlo u petak rano ujutro u Stobreču, pobjegao u BiH.

FOTO: 24SATA.HR
FOTO: 24SATA.HR

Policija je postavila patrole pred stan u Strožancu gdje mladić stanuje te u Rudi kod Trilja gdje je porodična kuća, no u pitanju je "zaštita porodice", kazali su policajci hrvatskim medijima.

Ispred lokala "Reket " na ulazu u Stobreč, desetak minute nakon četiri sata ujutro došlo je do sukoba u kojem je Blažević uboden u grudni koš, u srce. Nikola je pobjegao, a istražitelji nisu pronašli oružje kojim je počinjen zločin, iako imaju izjave više od desetak svjedoka.

Razne verzije ubistva kolaju, mediji sa sigurnošću donose jednu varijantu koju potom demantiraju, no za sada motivi ostaju nejasni: od slučajnog "kafanskog" obračuna do ranijih razmirica.

Pokojni Blažević nedavno je osuđen na rad za opće dobro zbog napada na nogometnog suca Bruna Marića, upravo zahvaljujući ranijoj neosuđivanosti. Zbog tog napada je proveo iza rešetaka više od tri mjeseca, ali nije "cinkao" ostale napadače, što mu je pored godina odlazaka na gostovanja Hajduka donijelo dodatni ugled među navijačima. No, prazan dosje ima i 24-godišnjak u bijegu. Navodno se očekuje njegova predaja u ponedjeljak ili srijedu, u pratnji advokata...