open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Sunčano jutro u BiH uz malu oblačnost, do kraja dana naoblačenje
U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
25.02.2022. u 08:33
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -7 stepeni, Bjelašnica, Bugojno, Drvar i Livno -4, Jajce, Sanski Most i Zenica -2, Grude, Sarajevo i Tuzla -1, Banja Luka 0, Mostar i Trebinje 2, Gradačac 3, Bihać 4, Neum 6 stupnjeva. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje na sjeverozapadu Bosne, a do kraja dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Tokom poslijepodneva padavine u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slab jugo. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčano, poslije podne naoblačenje. Padavine se očekuju u večernjim satima. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg i susnježica. Snijeg u nižim dijelovima grada u noći sa petka na subotu. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.