Supruga ubijenog Miroslava Lazarevića zatražila najstrožiju kaznu za optužene

Objavljeno: 12.09.17 u 18:58 Autor: B.S.

Branka Lazarević supruga Miroslava Lazarevića, likvidiranog u sačekuši u Istočnom Novom Sarajevu u oktobru prošle godine, zatražila je danas u Okružnom sudu u Banjoj Luci da se optuženi za ubistvo njenog supruga najstrožije kazne.

Branka Lazarević, majka troje djece, je istakla da ništa ne može da nadoknadi bol koju ova porodica osjeća zbog njegove smrti.

Optužnica tereti Sašu Vidovića i Aleksandra Bulatovića da su kobnog dana oko 1.50 sati napravili sačekušu u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu gdje je Lazarević živio.

Kada je ovaj naišao u svom vozilu "golf", ispalili su prema njemu 24 hica, od čega ga je pogodilo pet, a koban je bio jedan u koljeno.

Terete se da su pobjegli BMW-om X5, koji su potom zapalili ispred stambene zgrade u Novom Sarajevu.

Balističkim vještačenjem je utvrđeno da su čahure koje su nađene na mjestu ubistva ispaljene iz automatske puške pronađene u BMW X5. O tom vještačenju je danas govorio vještak MUP-a RS Mladen Novaković.

- Sa puškom se podudaraju i pojedini fragmenti zrna metaka koji su izvađeni iz tijela i odjeće, te jedna čaura pronađena u zapaljenom vozilu. Puška je izgorila u požaru, ali cijev nije deformisana – kazao je Novaković.