open-navfaktor-logo
search
Gospođa Zinchenko
Suprugu fudbalera Manchester Cityja zamolili da govori na ruskom jeziku, ona ih "otkantala"
Vlada Zinchenko, popularna ukrajinska voditeljica i supruga zvijezde Manchester Cityja Oleksandra Zinchenka našla se u centru pažnje.
07.04.2022. u 10:55
get url
text

Gospođu Zinchenko zamolili su da osudi invaziju Rusije na Ukrajinu porukom na ruskom jeziku, ali TV voditeljica i sportska novinarka pristojno ih je zamolila da "od***u ".

- Tražite intervju na ruskom kako bi nas Rusi razumjeli. Nije mi teško komunicirati na tom jeziku, ali prošlo je više od 40 dana rata i sve što mogu reći na njemu kako bi me Rusi što bolje razumjeli jeste:

- Od*ebite - poručila je pa dodala za sport.ua:

- Trebam li kleknuti pred njima? Neću to učiniti, nastavit ću komunicirati na ukrajinskom jeziku.

VEZANI TEKST - Fudbaler Manchester Cityja poslao poruku: Ukrajinu neće niko prisvojiti, ne damo ono što je naše

Njen suprug od početka invazije osuđuje Ruse i predsjednika Vladimira Putina.

 - Cijeli civilizovani svijet je zabrinut zbog situacije u mojoj zemlji. Ne mogu ostati po strani i ne pokušati prenijeti svoje mišljenje. Na fotografiji je moja zemlja. Zemlja u kojoj sam rođen, u kojoj sam odrastao. Zemlja čije boje branim na svim međunarodnim takmičenjima. Zemlja koju pokušavamo veličati i razvijati. Granice moraju ostati nepovredive.

Moja zemlja pripada Ukrajincima i niko je nikada neće moći prisvojiti. Nećemo dati ono što je naše niti ćemo odustati. Slava Ukrajini - napisao je fudbaler Manchester Cityja na društvenim mrežama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.