open-navfaktor-logo
search
Kod Banje Luke
Supružnici iskočili iz voza jer su promašili stanicu, žena povrijeđena
Žena iz Srbije, čiji identitet nije saopćen, lakše je povrijeđena kada je iskočila iz voza u pokretu na željezničkoj liniji Doboj-Banja Luka u mjestu Peulići kod Banje Luke.
22.08.2021. u 15:23
get url
text

To se desilo 20. augusta, a prije žene je iz voza u pokretu iskočio njen suprug koji je prošao bez povreda. Oni su to učinili, kako su objasnili, jer su promašili stanicu pa su tako htjeli da izađu.

- Radi se o starijem bračnom paru iz Srbije. Trebali su da izađu u mjestu Vijačani, a kada su shvatili da su promašili stanicu oni su odlučili da iskoče iz voza. U trenutku kada je voz kretao iz Peulića prvo je iskočio muškarac koji je pozvao suprugu da požuri. Ona je skočila i uganula nogu. Kondukter ih je upozoravao da to ne čine i zakočio je voz. Prava je sreća da nije došlo do težih posljedica - rekli su u Željeznicama RS-a za Glas Srpske.

Žena je prevezena vozilom hitne pomoći u bolnicu gdje joj ukazana pomoć. Nezvanično se saznaje da su supružnici priznali u policiji da su sami iskočili iz voza i da se kaju zbog toga. Istakli su da su da su to učinili jer su promašili stanicu te da su mislili da neće biti nekih posljedica jer je voz išao sporije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.