open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Susnježica i snijeg u BIH, padavine i u narednim danima
Snijeg je pao širom BiH, a meteorolozi i za danas najavljuju susnježicu ili snijeg, dok u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, snijeg na planinama.
26.12.2020. u 08:16
get url
text

Vjetar je umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, a na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U popodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od popodnevnih sati i do kraja dana proširt će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.