navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sjećanja

Sutra 12 godina od nesreće: Menadžerica Tošeta Proeskog otkrila šta joj je poklonio pred smrt

Baš se loše osjećam. Bolesna sam i nije mi dobro. Vjerovatno tuga čini svoje, cijelog ovog mjeseca ne osjećam se dobro i nisam raspoložena, kazala je

Objavljeno: 15.10.2019. u 09:03
get url
text

Sutra se navršava 12 godina od kada je u stravičnoj nesreći poginuo jedan od najboljih pjevača regiona, Toše Proeski. U kobnom trenutku, sa njim u autu je bila i njegova menadžerica Ljiljana Petrović, koja se nakon nesretnog događaja u potpunosti povukla iz javnosti. Danas, za nju dani sporo prolaze, a sjećanja ne prestaju. Bio joj je više od saradnika.

Ljiljana kaže da svake godine preleži mjesec oktobar, za nju najtužniji mjesec u godini.

- Baš se loše osjećam. Bolesna sam i nije mi dobro. Vjerovatno tuga čini svoje, cijelog ovog mjeseca ne osjećam se dobro i nisam raspoložena. I tako svake godine u ovom periodu. Tužna sam - kaže Ljiljana koja je sa makedonskim pjevačem počela da radi 2002. godine.

Kaže da su bili nerazdvojni tokom pet godina saradnje, dijelili su svaki trenutak.

- Čuvam sve poklone od njega, svi su mi najdraži. Naše fotografije na kojima smo nasmijani vise na zidu. Tu smo veseli i sretni i njih čuvam. Volim njegov sat koji mi je poklonio za rođendan, zadnji put. To zauvijek čuvam - kaže ona i priznaje sa tugom u glasu da na njegov grob nema snage da ode:

"Ne odlazim na grob jer je on svuda oko mene. Prosto, ne želim da prihvatim da ga nema. Sedam godina nisam željela da odem. Osjećam se uvijk loše u ovom periodu jer me to podsjeća da njega stvarno više nema. Ne mogu da objasnim."

Inače, od 9. aprila ove godine stadion "Filip Drugi" u Skoplju u čast pokojnog pjevača nosi ime Nacionalna arena "Toše Proeski".