open-navfaktor-logo
search
Kolegij odlučio
Sutra hitna sjednica Skupštine KS: Ubrzanje procedure za nabavku vakcina
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku je da se sutra, u petak, 28. maja, u 9 sati održi online hitna sjednica Skupštine Kantona u svrhu nastavka i ubrzavanja procedura nabavke vakcina za stanovnike Kantona Sarajevo.
27.05.2021. u 11:41
get url
text

Na istoj sjednici, Kolegij je dopunio dnevni red 37. redovne sjednice Skupštine sa dodatnim tačkama dnevnog reda koje se odnose na planove rada i finansijske izvještaje kantonalnih javnih zdravstvenih ustanova za 2020. godinu, kao i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje KS za 2020. godinu.

Podsjećamo, redovna sjednica Skupštine KS zakazana je za ponedjeljak, 31. maj, sa početkom u 9 sati u zgradi Parlamenta Federacije BiH.

Danas je Kolegij Skupštine imenovao radnu grupu koja će pratiti i učestvovati u kreiranju prijedloga Zakona o Srebrenici, s obzirom na to da je u toku javna rasprava o utvrđenom nacrtu ovoga Zakona. Pored predstavnika svih klubova stranaka u Skupštini KS, grupu čine i prof. dr. Kasim Trnka, Ćamil Duraković, Mevlida Mehanović, te Almir Salihović i Nedim Jahić kao predstavnici povratnika u Srebrenicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.