Sutra počinje Međunarodni triatlon kup "Kulin ban Boračko jezero 2017"

Objavljeno: 07.09.17 u 14:19

Međunarodni triatlon kup "Kulin ban Boračko jezero 2017", 14. po redu, ove godine održat će se u periodu od 8. do 10. septembra.

 

Organizator je Triatlon asocijacija BiH, koja je punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Evropske triatlon unije, u saradnji sa Eko selom "Boračko jezero".

Glavna utrka u disciplini Sprint triatlon održat će se 9. septembra 2017. godine, sa početkom u 14 sati na Boračkom jezeru. Ova disciplina sastoji se od tri sprint distance naizmjenično: plivanje 750 metara, vožnja bicila 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH.

Ta spektakularnost može se pripisati činjenici da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih razina sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva.

Triatlon je uistinu za svakoga i nudi jako puno za sve one koji se odluče pokrenuti i promijeniti svoj način života.

Na takmičenju se očekuje učešće preko 200 takmičara, predstavnika BiH, Mađarske, Srbije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore uz veliki broj gledalaca iz cijele BiH.