open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Sutra sunčano uz umjerenu oblačnost, popodne moguće osvježenje
U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost
06.09.2018. u 15:50
get url
text
Sutrašnji dan će biti sa dosta sunčanih intervala
Sutrašnji dan će biti sa dosta sunčanih intervala

Prije podne je bilo pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo i Sokolac 20, Sarajevo 22, Bugojno, Livno i Srebrenica 24, Jajce 25, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 26, Bihać, Bijeljina, Brčko, Doboj i Trebinje 27, Banja Luka 28, Stolac 29 i Mostar 30 stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla i niska naoblaka. U drugoj polovini dana u većem dijelu BiH su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura  uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima na širem području grada se očekuju pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura oko 12 stepeni. Najviša dnevna oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.