FUCZ

Sutra transport i uništavanje aviobombi: Važno upozorenje za građane

Objavljeno: 12.09.2019. u 16:09

Transport će se odvijati u periodu od 5 do 8 sati ujutro i kretat će se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput "Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin",  te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje

FOTO: FUCZ

Prema Operativnom planu u petak, 13.septembra 2019. godine bit će izvršen transport i uništavanje četiri aviobombe pronađene na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV-doma u Sarajevu.

Transport će se odvijati u periodu od 5 do 8 sati ujutro i kretat će se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput "Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin", te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ).

- Molimo građane koji žive ili se za vrijeme ove operacije zadese u ovom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost i sigurnost cijele operacije - naveli su iz FUCZ-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije