open-navfaktor-logo
search
Pogledajte video
Sve gotovo za manje od minutu: Domaćica pokazala genijalan način sjeckanja luka i još bez suza
Jaycee Baso iz Sydneya nedavno je na TikToku podijelila video na kome je pokazala odličnu metodu sjeckanja luka i još bez suza, a cjelokupan posao gotov je za manje od minute.
08.04.2020. u 09:43
get url
text

Video je postao viralan, a nije ni čudo s obzirom je ovo jedan od glavnih problema domaćica u kuhinji - kako isjeckati luk brzo i lako, a bez iritacije očiju.

Jaycee tvrdi da je dovoljno da luk stavite na nekoliko minuta u frižider prije nego što počnete da ga sjeckate.

- Ljudi misle da miris luka iritira oči, ali zapravo - miris je ušao u vaš nos. Zato, primjera radi, naočare nisu od pomoći - kaže ona i dodaje da ako vam se ipak desi da zaplačete otiđite pored porozora i duboko udahnite ili jednostavno ispušite nos.

Ova domaćica tvrdi i da je najbolje da u jednoj partiji isječete veliku količinu luka, a potom ih stavite u plastične kesice i odložite u zamrzivač - na taj način imat ćete spreman isjeckan luk kad god vam zatreba.

- Onda kada vam luk zatreba, izvadite količinu koja vam je dovoljna, odmrznite nekoliko minuta i stavite ga direktno u tavu ili lonac. Ovo je odličan trik kojim ćete skratiti kuhanja, a luk ne morate stalno sjeckati – dodaje Baso.

@jayceebaso

Here’s a lil hack for dicing an onion super quickly

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.