open-navfaktor-logo
search
Nova-stara pratnja
Sve je isto kao nekad: Policajci ponovo dežuraju ispred Komšićeve zgrade
Željko Komšić se ranije znao požaliti kako mu 24-satna policijska pratnja, koja je obavezna za sve članove Predsjedništva, i nije baš pretjerano ugodna...
20.11.2018. u 18:49
get url
text

Dužnost člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je po treći put preuzeo Željko Komšić.

Komšić, kojem je ovo treći put da je izabran za člana državnog Predsjedništva, rekorder je po broju mandata u ovoj instituciji.

A sa novom-starom funkcijom, dolaze i nove-stare obaveze, ali i određene, ako se to može tako nazvati, privilegije.

Tako je još od kraja prošle sedmice ispred zgrade u kojoj stanuje Željko Komšić u sarajevskom naselju Hrasno ponovo osvanula stražarska kućica, u kojoj će policajci 24 sata dnevno biti zaduženi da osiguravaju člana Predsjedništva BiH i njegovu porodicu.

Željko Komšić se ranije znao požaliti kako mu 24-satna policijska pratnja, koja je obavezna za sve članove Predsjedništva, i nije baš pretjerano ugodna. No, s obzirom na broj mandata i godina koje je do sada proveo na toj funkciji, ne sumnjamo da se već navikao na svoje pratioce...  Mada, koliko su mu ranije smetali, govori i to da je su neki od njegovih saradnika ranije kao anegdotu prepričavali da je Komšić policajcima pokušavao "pobjeći" i kao "svaki slobodni građanin" kretati se gradom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.