open-navfaktor-logo
search
Mostarski derbi
Sve je spremno: Reflektori kao dodatni motiv za Velež
Mostarski rivali, Velež i Zrinjski po 36. put u novijoj historiji sporta u gradu na Neretvi ukrstit će koplja u subotu s početkom od 19 sati, javlja Anadolu Agency (AA).
07.08.2020. u 11:18
get url
text
FK Željezničar - FK Velež 21.01.2020.

Riječ je o susretu drugog kola Premijer lige i ujedno prvoj utakmici koja će se na stadionu Rođeni koja će se igrati pod svjetlima reflektora. To je ujedno i dodatni motiv za domaće fudbalere, što je na današnjoj konferenciji za medije apostrofirao i trener Feđa Dudić.

- Očekuje nas za Velež historijska utakmica. U knjigama Veleža će pisati da je ovo prva utakmica koja će se igrati pod reflektorima na stadionu Rođeni. Željno isčekujemo meč. Teško je bilo nakon prvog kola. Doživjeli smo težak poraz od Željezničara. Nismo totalno nezadovoljni igrom, ali kada izgubiš 3:0 nemaš šta pričati, već čekati priliku za popravak. Nadam se da će nakon subote biti jasno da je to bio loš dan - rekao je Dudić.

VEZANI TEKST - Uoči susreta ekipa Veleža i Zrinjskog: Mostarski gradski derbi je više od utakmice

Kada je riječ o igračkom kadru Veleža, većih problema nema.

- Na malu povredu žali se Samir Radovac. Jučer je trenirao smanjenim intezitetom. Vidjet ćemo danas na treningu da li će biti spreman. Od ranije nedostaju Dino Hasanović i Seid Behram, dok Slaviša Radović još nije stekao pravo nastupa - naveo je šef Rođenih.

Optimističan pred gradski derbi je i trener Zrinjskog Mladen Žižović.

- Ovom gradu derbi je itekako potreban. Smatram da smo ovog puta u psihološkoj prednosti. Nastojati ćemo iskoristiti Veležovo moranje i u strpljivoj igri dokazati da smo najuspješniji kolektiv u Premijer ligi otkako se ona igra na tlu cijele Bosne i Hercegovine. Velež je dolaskom kolege Dudića napravio iskorak što se tiče igre i pristupa. Bazirani su na dobroj igri, posebno na domaćem terenu i imaju dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Naše je da to nastojimo zaustaviti. Očekujem pozitivan rezultat - rekao je Žižović.

Dodao je i da postoji nekoliko varijanti za startnu postavu u subotu.

- Neplanirani izostanak je Eninov. On nije dobio potrebnu papirologiju. Danas ćemo vidjeti da li će se riješiti ta registracija. Relativno spremni su Tičinović i Škrbić, dok Radoš i Ibanez sigurno neće nastupiti - kazao je dalje.

Dobra očekivanja pred subotnju utakmicu imaju i kapiteni mostarskih rivala.

VEZANI TEKST - Historijski trenutak: Pogledajte iz ptičije perspektive kako sija stadion Veleža

- Mi smo maksimalno spremni za utakmicu. Derbi nije derbi bez navijača. Znamo šta nama derbi znači, kao i Veležu. Dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat“, izjavio je Pero Stojkić - kapiten Zrinjskog.

Za igrače Veleža posebna čast je igranje po prvi put uz reflektore na stadionu Rođeni.

- Bit će teško bez publike. Bili su nam 12. igrač uvijek. Slušamo upute šefa. Na nama je da izađemo na teren, damo maksimum i operemo obraz nakon Grbavice - dodao je Adnan Bobić.

Glavni sudija utakmice Velež – Zrinjski koju će direktno prenositi Arena Sport je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.