open-navfaktor-logo
search
Četiri gola u prvenstvu
Sve miriše na odličnu golgetersku sezonu za Edina Džeku
U sezoni 2018/2019 napadač Rome je u prvih šest mečeva Serie A postigao čak sedam golova, no odličnu formu s početka sezone nije uspio održati u nastavku
30.09.2019. u 11:03
get url
text

Pogotkom Edina Džeke u 56. minute susreta Roma je zabilježila minimalan trijumf u gostima kod Leccea. Četvrti ovosezonski prvenstveni pogodak Dijamanta Vučici je donio treću pobjedu u Serie, a ovim pogotkom Dijamant je ponovio golgeterski učinak s početka sezone 2016/2017. Te sezone kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine završio je kao najbolji strijelac Serie A i s nagradom Capocannoniere u rukama (29 golova).

Iako je Džeko trenutno u odličnoj golgeterskoj formi (pogađao i u Evropskoj ligi protiv Bašakšehira, op. a.), ovosezonski učinak u prvih šest kola nije njegov najbolji otkako je stigao u Italiju. Naime, u sezoni 2018/2019 napadač Rome je u prvih šest mečeva u Serie A postigao čak sedam golova, no odličnu formu s početka sezone nije uspio održati u nastavku.

Uspije li ponoviti učinak iz sezone 2016/2017, profirat će Roma, Foncesca i sam Edin, a sve miriše na još jednu sjajnu golgetersku sezonu za Zmaja od koje bi velike koristi mogao imati i naš nacionalni tim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.